Banan og chokolade muffins uden sukker

Min version af en sundere banan/chokolade muffin uden sukker.

Ingredienser:
1 æg
1 spsk honning
1 stang vanilie
3 modne bananer (Den ene banan kan erstattes af et æg og 1 spsk olie)
1 1/2 dl mælk
100g mandler
1 1/2 tsk bagepulver
ca. 200g grahamsmel
50 g sukkerfri mørk chokolade

Sådan gør du: Varm oven op på 180g. Æg piskes med honning og vaniliekorn. Bananerne moses/blendes og kommes i sammen med mælken. Det piskes sammen. Mandlerne (med skal) hakkes fint. Brug en maskine, så det bliver til groft mandelmel. Put mandler og bagepulver i og pisk sammen. Kom grahamsmelet i lidt af gangen. (Dejen skal være tykflydende, så det kan være det hele ikke skal i. Det kommer lidt an på om dine bananer er store eller små). Til sidst hakkes chokoladen og vendes i med en dejskraber. Foer en muffinsform med bagepapir. Her er til 6 store muffins. De bages i 20-25 min til de er gyldne ovenpå. Stik i dem med en kødnål for at tjekke efter.

Tips til ændringer: Hvis du ønsker sødere muffins kan der tilsættes mere honning. Grahamsmelet giver en lidt grov struktur, og kan sagtens erstattes af hvedemel. Ellers kan du jo lege med at komme andre lækre sager i som du selv synes er mums. Nødder, bær eller hvid chokolade kunne sikkert også være lækkert.

IMG_2559

 

Brownie

Min yndlings yummy chokoladerige brownie. Intens chokoladesmag, blød midte og ingen nødder. Bare ren chokonydelse 🙂

Ingredienser:

170g smør

100g mørk chokolade

320g sukker

2 tsk vaniliesukker

3 æg

100g hvedemel

70g kakao

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

Sådan gør du: Varm ovnen til 180 grader. Smør en form ca. 33×23 cm eller stor rund ca. 25 cm i diameter Smelt smøret og de 100g chokolade. Pisk æg med sukker til de er hvide. Tilsæt vaniliesukker, mel, kakao, bagepulver og salt og rør sammen. Tilsæt det smeltede chokolade smør og rør sammen. Det bliver lidt klægt i konsistensen. Bages i ca. 30-40 min. Tjek den med en bagenål eller gaffel. Der skal ikke hænge rå dej fast på nålen.

Tips til ændringer: De 100g chokolade kan også hakkes og kommes i dejen til sidst i stedet for at smelte det med i smørret. Hvis du kan lide nødder i din brownie kan du også komme det i dejen til sidst.

IMG_3919

Mad på min måde

Hej og velkommen til min blog 🙂

Jeg synes det er virkelig sjovt at lave mad. At prøve nye ting af og blive inspireret af andre. Jeg har mange kogebøger og læser ofte i dem for inspiration. Jeg ser også mange madprogrammer på tv (okay måske lidt for mange). Men det er nu yderst sjældent, at jeg så følger disse opskrifter efterfølgende. Jeg bryder mig som regel ikke om at følge en opskrift slavisk og til punkt og prikke. Det synes jeg simpelthen er for kedeligt og uden kærlighed til madlavningen.

Desuden er en opskrift jo lavet ud fra en andens smag, og falder muligvis ikke i min. Nu er jeg også liiidt kræsen, og den kræsenhed gør, at der ofte er en ingrediens eller to i en opskrift jeg ikke ønsker at bruge. Jeg laver retterne på min måde, og det handler meget om at bruge de råvarer og krydderier som tiltager mig. Livet er simpelthen for kort til at lave mad, jeg ikke gider og spise selv.

Min madlavning er derfor som oftest uden mål og lidt på slump. Sådan lidt af det, et nip af det og en sjat af det tredje. Her på siden vil jeg alligevel forsøge, at lave mine retter om til opskrifter du kan følge. Dog er min opfordring, at du prøver sig frem efter din egen smag. Har jeg brugt et krydderi, som du ikke bryder dig om, så lad være med at putte det i. Kom hellere lidt ekstra i af det du bedst kan lide. Leg med opskrifterne og madlavningen.

God fornøjelse

Kamilla 🙂