Scary… og helt fantastisk..

Jeg har sgu gjort det.! Netop nu har jeg frameldt mig dagpenge og slipper for de dumme regler. Så nu er jeg officielt en hjemmegående mor. Vildt nok.

Og hold nu kæft, hvor jeg glæder mig til det. Det er bare en fantastisk følelse af, at det her er rigtigt. Rigtigt for mig og min familie, lige nu. Ingen ved, hvor længe det skal være sådan her. Men jeg kan bare mærke at det er godt for os nu. 🙂

Det er lidt skræmmende med alt det vi skal vænne os til at undvære – såsom tv, ferier, ofte nyt tøj osv. Men det skal vi nok klare. Det kræver nok bare lidt tilvænning, og så bliver vi rige på så meget andet. Og det betyder mere lige nu.

Lækker måde at starte ugen og påsken ud.

God dag til jer alle – fra en virkelig happy camper 😉
– Kamilla

Årh mit moderhjerte…

I denne uge er M ikke hos sin vante, dejlige dagplejemor. Hun har ferie så ungerne er i gæstehus. Det er første gang, at M er der, for tidligere har hun været hos en anden velkendt dagplejemor.
Vi havde besluttet os for at prøve det lidt af i denne uge med korte dage, da vi ved hun snart skal afsted dertil igen.

Mandag ville jeg være hos hende derhenne hele dagen, og så ville vi smutte tidligt hjem. Dog gik det så godt med hende, at jeg besluttede at gå små to timer og lade hende være lidt selv. Da jeg så gik blev hun pludselig opløst af gråd, og ville bestemt ikke blive uden mig. Men den ene pædagog tog hende op og gik ind i legeområdet med hende. Mit hjerte gik lidt itu der. Jeg ved godt, at hun stoppede med at græde, nærmest inden jeg var ude af døren, men de næste to timer havde jeg det så forbandet dårligt og følte mig som den værste, lorte mor i verdenen.

Jeg kom tilbage til en glad pige, der legede rigtig fint, og havde været i højt humør, mens jeg var væk. Dog ville hun MEGET gerne med mig hjem, og det kunne ikke gå hurtigt nok. Tirsdag afleverede J hende, og det går bare altid lidt bedre. Hun havde stadig været lidt ked da han gik , men det var også ovre et øjeblik efter. Jeg hentede igen tidligt inden middagslur, og igen var det en glad pige, der dog meget gerne ville hurtigt ud af døren.

I går prøvede vi så, at hun skulle sove til middag der, og jeg var lidt spændt på, hvordan det så skulle gå. Men til min overraskelse havde der været nul problemer eller tårer hele dagen. Faktisk ville hun nu slet ikke med mig hjem, og der skulle en del overtalelse til at få hende af hoppebolden og med ud og få overtøj på.

Det er utroligt, hvor hurtigt det faktisk er gået, at hun har vænnet sig til at være der, og er glad for det. Men… jeg er nu glad for at jeg kan hente hende tidligt igen. Selvom det nok er mig som har det værst efterhånden 😉

Det er faktisk lidt mærkeligt… jo større M bliver, jo værre har jeg det med at være væk fra hende og “efterlade” hendes hos andre. Kender andre mødre mon til det?

– Kamilla

Fedtfattig gulerodsslaw

Ingredienser:
3 store spsk græsk yoghurt 2 % fedt
1 spsk hvidvins eddike
1 tsk flydende honning
saft fra 1/2 citron
salt og peber

4 store gulerødder

Sådan gør du: Riv gulerødderne groft og lad dem ligge på køkkenrulle, mens du laver dressingen. Bland græsk yoghurt, eddike, citronsaft og honning sammen. Smag til med salt og peber (tilsæt evt. mere honning, hvis dressingen er for syrlig). Vrid de revne gulerødder i hånden inden den blandes i dressingen. Slawen skal helst spises med det samme, da væsken fra gulerødderne ellers siver ud og gør dressingen meget vandet.

Tips til ændringer: I stedet for kun at bruge gulerødder, kan du sagtens bruge hvidkål eller andre revne eller fint snittede grønsager.

Fuldkorns græskar boller

Boller med fuldkornsmel, durummel, havregryn og græskar kerner.

Ingredienser:
25g gær
1/2 spsk honning
1/2 spsk salt
4 dl koldt vand
3 store spsk græsk yoghurt
100g græskar kerner
100g havregryn
250g fuldkornshvedemel
durummel til dejen er lind og ikke klistre (der kan ikke sættes mål på, da det er meget forskelligt fra gang til gang)

Sådan gør du:
Bland gær, koldt vand, græsk yoghurt, salt og honning i en skål. (Gerne røremaskine). Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt græskar kerner og havregryn, og rør rundt til det er jævnt fordelt. Tilsæt fuldkornsmelen af to omgange, hvor du imellem sørger for at melet er rørt godt ind i væsken. Tilsæt herefter lidt durummel af gangen til dejen er jævn, lind og ikke klistrer for meget. Husk dog at en dej hellere må være lidt klistret, frem for tør og knoldet. Det er altid muligt at tilsætte mel under æltningen senere.

Lad nu dejen stå tildækket i skålen et lunt sted og hæve en time. Herefter ælter du dejen til store boller (burger size). Der kan blive ca. 8-9 store boller. (Du kan også sagtens lave små boller, så bliver der ca .16 stk). Lad bollerne hæve yderligere 30 min. Varm ovnen op til 200g imens bollerne hæver. Bag dem ca. 20 min, eller til de har fået farve i bunden og det lyder hult når du banker på bunden.

Tips til ændringer: Du kan skifte græskar kernerne ud med andre kerner eller frø. Og pynt evt. bollerne med kerner inden du bager dem. Durummelet kan erstattes af almindelig hvedemel, eller du kan udelukkende bruge fuldkornshvedemel.

Få dog lige et filter…

Nogle gange forundrer og forbavser det mig, hvad fremmede mennesker kan finde på, at sige til en efter man har fået et barn.

Her mener jeg meninger om ens barn… Som er helt og aldeles fremmede for dem. Da M var lille handlede det ofte om hendes størrelse. Jo jo hun var en kæmpe baby bevares, men at fremmede folk, som ville lure i barnevognen udbrød “Guuuud, hvor er hun dog godt nok stor af sin alder”, synes jeg altid var lidt grænseoverskridende. Efterhånden har jeg vænnet mig til det, for hun er stadig stor af sin alder. For blot et par uger siden blev hun skudt til et år ældre end hun er. 🙂

Denne slags kommentarer er jo også lidt harmløshed. Det er mere den slags som kan såre en nybagt mor, som jeg slet ikke forstår, at folk ikke holder for sig selv. M har fra hun blev født, haft et tydeligt jordbærmærke/storkebid i panden, ned over næsen og på det ene øje. Det bliver mindre og mindre tydeligt og jeg lægger knap mærke til det selv mere. Men ofte har jeg oplevet folk – igen fremmede – kommer hen til mig og lidt medlidende sagt ” nååå i er blevet ramt af et jordbærmærke, hva.” Hvor jeg har følt at jeg skulle forklare og på en måde forsvare det. Og det er jo ikke som om, man synes det er mega fedt at ens bette baby, har et stort rødt mærke midt i fjæset.

Nu er det så et nyt emne der skal kommenteres af fremmede. Nemlig M’s hår. Får ofte småbebrejdende kommentarer som “Skal hun ikke snart klippes? Det er godt nok langt det hår.” Ja hun har langt hår og er aldrig blevet klippet, og ja hun er 2 år om et par uger. Men! Er det andres sag? Det er da noget som jeg og hendes far bestemmer.

Det forbløffer mig ofte, at folk intet filter har, når det kommer til fremmede menneskers børn. Så bland jer da udenom, eller hold det for jer selv. Hvem har gavn af de kommentarer? Ikke mig ihvertfald!

Men, men… Man skal åbenbart lægge øre til lidt af hvert som mor. Gad vide hvornår – eller om- det stopper 😉

God weekend
– Kamilla

Cremet græskar suppe med kylling

Hjemmelavet græskar suppe med kylling og gulerod. I et tidligere indlæg skrev jeg om, at jeg havde lavet lækker mad fra bunden. Det var denne suppe jeg henviste til, så nu kommer opskriften.

Ingredienser:
2 kyllinge bryster
1 stort løg
3 hvidløg
5 gulerødder
1 hokaido græskar
1 grønsags bouillon terning
1 kyllinge bouillon terning
Lidt mælk
salt og peber

2 fuldkorns tortillas

Sådan gør du: Skær kyllingebrysterne i mindre stykker, ca 5 stykker hver.  Kom en liter vand i en gryde og bring det I kog. Når vandet koger, kommes de to bouillon terninger i og opløses. Herefter koges kyllingen til den er gennemkogt. Kyllingen tages op af bouillonen omlægges til side. Bouillonen sies gennem et klæde over i en ren gryde. Denne bringes i kog. Skræl løg, hvidløg, gulerødder og græskar og skær i store tern. Disse kommes i den kogende bouillon og koger til de er møre. Tilsæt evt lidt vand så de netop er dækkede af væske.

Når grønsagerne er møre, blendes det hele fint med en stavblender. Tilsæt mælk lidt af gangen for en cremet og tyndere konsisten. Til sidst smages til med salt og peber.

Skær tortillas ud i tern og steg dem sprøde på en pande med lidt smør og salt. Drys over suppen ved servering.

Tips til ændringer: Det kan nemt kommes lidt spice i suppen i form af lidt chili. Det vi give et ekstra pift. Toppingen kan også sagtens varieres, fra klassiske croutoner og græskar kerner til bacon crumble.

Det er ikke altid nemt….

at tage et vigtigt valg. Lige nu overvejer jeg og min mand meget at jeg skal droppe dagpenge og blive hjemmegående. Det eneste som stopper os, er pt økonomien.  Derfor bliver der tjekket priser på alt fra forsikring til internet, for at se på alle kroner der kan spares. Vi tror og håber det kan lykkes for os. Forhåbentlig vil vi have taget det endelige valg om en uges tid.

Selvom jeg ved det vil være det rigtige at gøre for vores lille familie på 3 lige nu, er det som om det er lidt forkert at tage det valg. Jeg burde vel ville arbejde?? Men det vigtigst er altså min datter og mand lige nu. Jeg vil gerne gå hjemme, manden vil gerne arbejde meget, og M har helt sikkert bedst af korte dage i dagpleje. Desuden er der jo ingen som siger jeg ikke har lov til at vælge om senere hen.

Netop derfor vil vi til at starte med stadig have M i dagpleje. Så kan jeg holde hende hjemme når vi synes, og ellers give hende kortere dage når hun er afsted. Herved kan jeg udforske mulighederne for at tjene lidt monetos med et job hjemmefra eller måske et deltidsjob på få timer om ugen.

Kryds fingre for det kan lykkes 😉

 

– Kamilla

 

#lortedag

Igår var bare ikke min dag. Kender i det når alt bare går skidt fra morgenen af. Yep – sådan en dag havde jeg igår.

Først vågner jeg med ondt i hals og hovedet. Æv.! Men jeg har møde i jobcenteret, så det er jo op og igang. Bette pigen er ret ked af det til morgen, fordi hun har været væk fra dagpleje pga sygdom. Heldigvis bliver hun glad, inden jeg går efter at have afleveret hende.

Så er jeg på vej mod jobcenteret – jeg er i ok tid, så tænker lige jeg kan nå en kaffe og lidt morgenmad på baresso 😛 Mad og kaffe er bestilt, da jeg kigger rundt og ser at alle pladser er optagede. Efter 5 min med ret varm kaffe i hånden, bliver der en plads ledig. Så ringer min mor – fint og hyggeligt, hvis ikke det var fordi jeg da opdager, at mit headset ligger hjemme. Så der er et forsøg på at smører bollen med een hånd, som ender galt, da jeg får puffet til kaffen og det ender på bord, tallerken og bolle. Suk!

Efter jeg har fået afsluttet samtalen, hældt den nu lunke kaffe ned, smutter jeg på toilettet, hvor jeg opdager et kæmpe hul i mine strømpebukser. GREAT! Perfekt lige inden et møde.  Et møde som faktisk gik hammer dårligt.

Hjemme igen med bette M, som jeg fik hentet tidligt, skal jeg lige skifte en ble af den trælse slags, og så sker det! Det som ikke er sket i næste 2 år med daglige bleskift. Jeg får sagt hele hånden ned  i bleen med alle herlighederne. AD AD AD! Det var oppe under negle og det hele. Så magtede jeg ikke mere, og resten af dagen gik med leg og hygge.

Heldigvis er i dag gået meget bedre – so far 😉 Så fredag den 13 – du er slet ikke så slem alligevel 🙂

– Kamilla

Change of plans..!

I dag skulle jeg på Iværksætter workshop, og da hende den bette har været syg hele ugen, havde Farmor tilbudt at bruge en fridag på at passe hende. Herligt at kunne få sådan en hjælp. 🙂
Men lige som jeg låste døren og var på vej til bussen, ringede a-kassen og fortalte at workshoppen var aflyst – æv jeg havde faktisk glædet mig. MEN – barnet var kørt med sin far ud til Farmor, sååå fik lige en helt dag for mig selv 😀
Jo jo, jeg har jo som sådan hver dag for mig selv, nu hvor jeg er ledig. Men det er bare ikke det samme. I dag skal jeg ikke hente fra dagpleje, ikke sørge for mad både til kl. 17 og til kl. 19. Ikke sørge for at de huslige pligter er kommet af vejen, inden M kommer hjem og vil lege (læs: hænge op ad mig resten af dagen), og bare kunne gøre de ting jeg vil, når jeg vil.

Såå hvad blev dagen brugt på so far? Først en dejlig lang gåtur i solskin, hvor jeg forkælede mig selv med en kop købe latte. Lækkert! Lang tøse-telefon-snak med sød og savnet veninde. Oprydning af stuen så der ikke er et eneste stykke legetøj at se – fantastisk! Brugt meget tid på voksen aftensmad lavet helt, helt fra bunden, som jeg glæder mig meget til at spise senere – MUMS! Tacklet den der gigantos opvask som har hobet sig op over de sidste dage, hvor M har været syg og hjemme fra dagpleje (Yes, yes her vaskes der op i hånden – suk).

Nu – sidder foran tvet, med tæppe på og ser De unge mødre. I love it – og så kan man da godte sig over alle de ting, man selv synes man gør rigtigt 😉

Men begynder så småt at glæde mig til, at mand og datter kommer hjem om et par timer. Så skal der lige hygges lidt inden den bette skal i seng. 🙂

Hmm.. den her blog

Ja nu har jeg haft den her blog i en måneds tid, og meningen var at den kun skulle handle om mad. Men jeg får mere og mere lyst til at skrive om… ja, så meget andet. Livet som mor, livet som ledig, kampen mod et vægttab og hvad der ellers optager mig og foregår i mit liv.

Så jeg overvejer stærkt at udvide emnerne her. Nu har jeg jo ikke rigtig nogle faste læsere endnu, så jeg kan sagtens skifte fokus. Men jeg synes alligevel det på en eller anden måde kræver lidt mod. Lidt mod til at skulle “udstille” og vise en stor del af sig selv her. Til skue for alle.

Men efter mange overvejelser tror jeg at jeg gør det. Prøver det af og ser hvad der sker. Jeg har altid nydt at skrive, og her er det jo en godt måde at komme i gang med det, og af med alle de tanker som kører rundt i hovedet på mig.

Der vil stadig komme opskrifter og lækker mad her på, da dette netop er en hobby og stor del af mit liv. 🙂

Håber i vil tage godt imod det hele.
Kram Kamilla