Bolig situationen

Det har længe været mit/vores ønske at flytte. Ikke fordi vi som sådan ikke bryder os om lejligheden, men mere af praktiske årsager og fordi vi godt kunne tænke os at bo et roligere sted.

Det er ikke nogen hemmlighed for vore nærmeste, at vi helst ville flytte til en mindre by i Jylland. Det har været ret vigtig for mig, at dette skete inden for den nærmeste fremtid, men med valget om at jeg nu er hjemmegående, er en flytning nok ikke lige rundt om hjørnet. Det må jeg/ vi så affinde os med. Man må nok tage en ting af gangen. 🙂

Men jeg har været ved at gå ud af mit gode skind over vores bolig. 3 værelses lejlighed, på 3. sal på Nørrebro. Ikke meget plads når man har en 2årig og VIRKELIG meget legetøj og sager til hende. Der er ikke et rolig og ryddeligt sted at se hen de fleste dage, og det har påvirket mig. Negativ. Sådan at jeg har svært ved at sove og overskue grundig oprydning.

MEN nu er vi gået i gang. I weekenden flyttede vi rundt på alt. Alle møbler står et nyt sted og værelser er blevet rykket rundt. Pt er her stadig lidt kaos med, hvad der skal være hvor af de mindre sager, men det skal nok komme. Ud af kaosset bliver det godt – håber jeg 😉

Nogle af de vigtige ting for mig har været at gøre lejligheden rolig og lys at være i. Dvs at vi holder os til et meget enkelt soveværelse, så jeg kan få ro om aftenen. Vi sørger for lys og ikke for mange farver i stue/spisested, og at det sidste rum bliver en kombination af Madelines værelse/ legerum og kontor til mig og  Jesper. Jeg har nemlig længe ønsket mig en arbejdsplads til både computer og symaskine.

Vi er der ikke helt endnu – men det kommer! Og jeg kan allerede mærke en positiv forskel 🙂

Jeg lægger lidt billeder op løbende på Instagram, og vil også forsøge at få dem op her. Men min computer er i udu og jeg har ikke gennemskuet af få billeder lagt ind her på anden vis endnu. Not so much teknisk snilde her 😉

God mandag

– Kamilla

 

 

Kæmper med den dumme vægt.

Længe har jeg kæmpet med vægten. I flere år faktisk. Men det har slet ikke kunne lykkedes for mig at tabe mig. Meget af vægten er kommet på under min graviditet, som jo er 2 år siden nu. Men inden da tog jeg omkring 10 kilo på. Nu her står jeg så og vil gerne tabe mig 25 kilo (ihvertfald). Men de 25 kilo vil give mig den vægt jeg havde inden vægten begyndte at stige for ca 5 år siden.

Jeg har prøvet til mange gange og med forskellige metoder. Både nupo kur, kostændringer og motion. Det har virket lidt, men bare ikke sådan for alvor og der er kun røget få kilo hver gang. Dog er de kilo så heldigvis blevet væk, og jeg har ikke taget dem på igen som man hører mange gør. Men i det store hele har det sgu ikke battet så meget.

og jeg er træt af det. Sådan virkelig TRÆT af det. Træt af jeg ikke kan passe mit pæne tøj. Træt af at jeg bliver ked af det når jeg ser mig selv i et spejl. Træt af at overvægten gør, at jeg mister lysten til at være social og nyde livet. Så det skal stoppe nu. Det SKAL det.

Jeg nyder og lave mad – og spise mad 😉 og jeg prøver på at lave det så sundt som muligt. Men tit har jeg glemt min rygrad et eller andet sted og spis noget af alt det ” man ikke må”, og derfor har jeg selvfølgelig ikke tabt mig nok.

Men jeg er før første gang nu rigtig motiveret, og klar over at det her ikke sker på en uge. (Det kunne nu ellers være fedt). For nogle uger siden var jeg til et foredrag med Henrik Duer, og det satte nogle tanker i gang hos mig. Tanker om at det er ok at falde i, bare man rejser sig igen og ikke lader sig slå ud. Tanker om at mad ikke er forbudt, men at der er tid og sted for det hele. Og specielt tanker om at motion faktisk skal være sjovt, og hvis du ikke synes det, skal du vælge en anden form for motion.

Nu ser jeg frem til begivenheder, hvor jeg kan nyde lidt af de gode og lækre madvarer, men jeg har slet ikke lyst til at overgøre det. Lidt men godt. Hvis jeg en kedelig onsdag er mega træt og virkelig har lyst til cola, så tager jeg et glas eller to, og lader være med at banke mig selv i hovedet over det.  Bare det ikke tager overhånd. Men det er faktisk nemmere at sige nej tak, når intet er forbudt for evigt. 🙂

Jeg har også ændret på motion og de små vaner, men mere om det, og hvordan vægttabet går, et andet indlæg.

– Kamilla 🙂

Første uge som hjemmegående..

Nu har jeg i en uge været officielt hjemmegående. Selvom det lige kræver lidt tilvænning (hvilket jeg ikke havde troet), så har det bare været så rart.

Det er dejligt at jeg er gladere. Det er dejligt at jeg ikke har konstant dårlig samvittighed over ikke at søge job dagen lang, og derfor ikke prioritere datter og mand.

Den første uge siden påske er egentlig gået meget stille. Jeg har sørget for at passe lidt på mig selv, for efter 2 ugers sygdom var det tiltrængt. Og så har det bare været så dejligt at kunne være meget sammen med Madeline. 🙂
Ellers har jeg end masse planer for, hvad jeg skal have ordnet og lavet ved hjemmet det næste stykke tid. Men det hele skal nok komme. En dejlig dag af gangen 🙂

I dag har jeg hende den bette hjemme, så den står primært på leg og hygge. Herligt! Til hendes fødselsdag fik hun masser af gode sager, bla modellervoks – og det er bare et hit. Så det skal vi vist snart have fundet frem 🙂

God mandag til jer alle
– Kamilla

Æg med spinat, ost og skinke.

I lørdags havde M fødselsdag, og vi havde familien på besøg til brunch. Der lavede jeg scramblede eggs, som alle var vilde med. Derfor kommer opskriften her.

Ingredienser:
2 æg pr person
2 klumper frossen hakket spinat
Skinketern efter smag
Revet ost efter smag
Salt og peber

Sådan gør du:
Tø spinaten op. Pisk æggene med salt og peber. Varm panden op og hæld lidt olie på. Når panden er varm kommes æggene på, og så snart de har sat sig lidt, kommes spinat, skinke og ost på. Herefter røres det rundt til æggene er færdige og osten smeltet.

Til en portion med 12 æg, brugte jeg en hel pakke skinketern og en hel pose med revet ost. Men det kan du gøre efter din lyst og smag.

Der er konstant gang i M.

M er sådan et barn der altid larmer og meget sjældent kan sidde stille. I hvert fald ikke i længere tid af gangen. Sådan har hun været fra hun blev født faktisk. Hun havde altid lyd på – også når hun sov. Konstant og kontinuerlig brumme lyde fra liften. Lidt belastende i længden faktisk 😉

Men hun er stadig sådan. Mundtøjet står ikke stille længe af gangen og der skal løbes rundt hele tiden. Ofte skifter hun meget hurtigt fra en leg til den næste. Det er som om hun nemt bliver træt af en leg. Måske mister hun bare koncentrationen, eller også er det hele bare så spændende og hun vil det hele på én gang. Det synes jeg er lidt svært at vurdere. Men i hvert fald, kan det være rimelig hårdt for moren 😉

Jeg har længe prøvet at lære hende at være tålmodig omkring leg, og kun have gang i få ting af gangen. Det har bare ikke virket. Selv andre børn bliver lidt træt af hendes vilde adfærd, og jeg tror hun kan virke ret overvældende på stille børn. Så jeg kunne godt tænke mig at få gjort hende mere rolig på den front, for hun er ellers et meget rolig og balanceret barn. (Altså udover de obligatoriske raseri anfald en 2 årig skal have).

I går skete der så en åbenbaring. Halleluja.! M vil meget ofte gerne høre musik og danse, og det skal ikke være noget børnemusik, men de gode 80er hits med rytme. Så i går satte vi musikken i gang, og hun fik lov at tosse lidt rundt i dobbelt sengen alene. Jeg have gang i noget tøj vask mm. Men så skete der det, at da hun ikke gad danse mere, begyndte hun bare lige så stille at sidde og lege i sengen. Hun fandt 2 – 3 forskellige stykker legetøj frem og tog med, men hun sad stille i over en time og legede og vuggede til musikken.

Det var fantastisk. Undervejs kiggede hun op et par gange og sagde “God sang Mor” og smilede stort og dansede lidt til det nummer. Bagefter legede hun så videre. Jeg spurgte hende et par gange om vi skulle slukke musikken, men svaret var “Nej Mor, mere musik”. Til sidst kom hun selv og sagde at det var nok.

Gud hvor var det dejligt. Og egentlig en ret nemt løsning på “problemet”. Hvorfor havde jeg ikke lige fundet på den ide noget før. 😉 Men vi har prøvet det af igen i dag, hvor det også virkede fremragende.

Det er i hvert fald et trick, som skal bruges noget oftere herhjemme.

God påske lige om lidt 🙂
– Kamilla