Bananbrød uden sukker

I morges da jeg stod op, så jeg 3 virkelig overmodne og brunplettede bananer ligge og lure i frugtfadet. Så dem skulle der laves noget med i dag. Da Madeline er hjemme og hygge, måtte hun være med til at bestemme, og til at hjælpe. Hun ville gerne have kage (det vil hun altid), men for at gøre det lidt sundere valgte jeg, at kaste mig ud i et bananbrød uden sukker. Dog tilsatte vi lidt mørk sukkerfri chokolade, så den bette troede det var kage ;). Faktisk så smager det også som kage og er virkelig lækkert og svampet.
Jeg brugte simpelthen bare lige, hvad jeg havde i skabet og biksede sammen, så næste gang vil jeg nok foretrække at tilføje nogle mandler eller andre nødder.
I dag hakkede og moste jeg i hånden, da min stavblender er udlånt til en veninde. Normalt ville jeg have brugt min minihakker og fået en finere struktur i brødet, men det er egentlig ret lækkert med de større stykker. Det kan man jo gøre som man lyster :). Her er den nemme opskrift i hvert fald:

Ingredienser:
3 æg (små)
2 spsk honning
1 tsk vaniliepulver (2 tsk vaniliesukker)
8 opblødte dadler
3 moste bananer
200 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
60 g hakket mørk chokolade (evt. sukkerfri)

image

Sådan gør du:
Varm ovnen op til 180g. Pisk æg med honning og vanilie. Hak derefter de opblødte dadler fint, og tilsæt dem sammen med de moste bananer. Pisk igen til bananmassen er fordelt. Tilsæt herefter salt, bagepulver og mel. (Jeg brugte 100g hvedemel og 100g fuldkornshvedemel, men det kan du gøre som du lyster). Pisk grundigt til alle de tørre ingredienser er inkorporeret i dejen. Chokoladen hakkes groft og vendes i dejen med en dejskraber.

For en lille rugbrødsform med bagepapir eller smør den grundigt, og hel dejen deri. Brødet skal bages  i ca 35 min til det er gyldent på overfalden.

Tips til ændringer: Som jeg skrev længere oppe, vil jeg næste gang prøve at putte nogle nødder i. Desuden tror jeg også brødet vil gøre sig godt som et lækkert morgen-müsli-brød, hvor man kan erstatte chokolade med f.eks. rosiner og tranebær, og bruge lidt fint malet havregryn som en del af melet. Det skal jeg i hvert fald selv eksperimentere med 🙂

God fornøjelse

Håndklædet i ringen.

En af de mange ting som er sket, mens jeg har været væk fra bloggen er, at vi har måtte smide håndklædet i ringen omkring det at jeg har været hjemmegående.

Det har bare i sidste ende været alt for hårdt og presset økonomisk, og selvom det var vidunderligt på alle mulige andre måder for os alle 3, så kan det bare ikke hænge sammen. Det er virkelig øv, træls og bittert at måtte erkende, men vi vil bare gerne have lov til at tage i bio eller købe en kop kaffe engang imellem, og undgå den evigt dårlige samvittighed når dankortet kører igennem.

Det er ikke fordi vi ellers har manglet nogle af de ting vi har skåret væk, så som tv. Og det er heller ikke noget vi vil vælge til nu. Det handler simpelthen om et lidt større råderum i den daglige økonomi, samt at starte en opsparing. Vi vil nemlig rigtig gerne snart flytte til noget større i Jylland 🙂 – og en flytning kræver nogle penge på kontoen.

Det her har så betydet, at jeg har meldt mig ledig, og nu er på dagpenge. Så må vi se, hvordan det går denne gang. Synes allerede jeg kan mærke presset, men forsøger at tage det stille og roligt, og ikke blive stresset over det igen. Det er nu altså bare ikke fedt at få penge uden at arbejde – det kommer jeg aldrig til at synes. Lige meget, hvor meget det så er min ret og noget jeg selv har betalt til i flere år.

Første møde er i morgen, og så håber jeg på at møde en venlig og forstående kontaktperson 😉

Kram Kamilla 🙂

Alt for længe siden….

Det er alt for længe siden jeg har fået skrevet noget nyt her. Der er sket end masse i “det virkelige liv” som har taget min tid. Både gode og dårlige ting, men nu er jeg tilbage ved tasterne, med overskud og lyst til at skrive. 🙂

Så der kommer gang i bloggen igen med lidt af hvert. Både opskrifter og lidt fra hverdagen og livet. Desuden har jeg ændret lidt på sidens layout, og håber i synes om det.

Blot en kort opdatering for nu, mens jeg arbejder på de nye indlæg der bliver lagt op snarest 🙂

Kram Kamilla