Vores Jul :)

Vi har holdt en dejlig jul hos min side af familien i Jylland. Der sker altid en del, fordi vi er en stor familie, så der har ikke været meget tid til sociale medier eller at skrive lidt her løbende. Desuden løb vi ind i noget sygdom, som jo også tager lidt på energien.

D. 23 kørte vi mod Jylland, og skulle holde lillejuleaften hos min Far. Det glædede jeg mig ret meget til, for det plejer at være vildt hyggeligt. Det var det også i år, men Madeline gik koldt tidligt på aftenen, og gik derfor glip af både juletræ og gaver. Det ærgrede mig lidt for, jeg havde set frem til at hun skulle opleve det sammen med sin Morfar. Men efter en hel dags kørsel, spænding og leg med kusine kunne hun bare ikke klare mere. Hen ad aftenen/natten fik hun høj feber, så det gav naturligvis også en forklaring på at hun måtte puttes tidligt.

Julefin og lidt syg bette fis <3
Julefin og lidt syg bette fis <3

Selve juleaften var vi hos min Mor, sammen med min storesøster og hendes kæreste. Endnu en super hyggelig dag, hvor min lillesøster, kæreste og datter slog et smut forbi om eftermiddagen. Dog vågnede Madeline så med feber, hoste og snot – og det sammen begyndte at vise sig hos mig op ad dagen. Så det var lidt øv, men Madeline fik en 3 timers lur og var derefter mere frisk og oplagt. Så vi klarede os ret fint igennem julemiddag, juletræ og dans (hvilket Madeline nød fra sin Fars arm), og et par julegaver. Vi åbnede kun et par stykker af hendes her, da hun simpelthen blev for træt og egentlig slet ikke magtede flere gaver.

Det er SÅ svært med de gaver ;)
Det er SÅ svært med de gaver 😉

Der var faktisk så mange gaver til hende, at hun åbnede dem lidt af gangen over de næste 3 dage, for det var alt for meget for hende at rumme alle de gaver på én gang. Selv nu er det egentlig lidt for meget for hende med alle de nye ting at lege med, og hun kan slet ikke finde ud af det. Så vi leger med lidt af det, og må finde resten frem løbende over de næste uger. Det er jo også ret fint med noget nyt på lager. 🙂

Vi tog hjem til Nørrebro d. 27, for J skulle arbejde her mellem jul og nytår. Dog blev det ikke til en dag på job d. 28 alligevel, for jeg var blevet så sløj at jeg slet ikke magtede at passe hende den bette krudtugle en hel dag. Derfor tog han en hjemmearbejdsdag og jeg fik plads til nogle gode lure, der har hjulpet på helbredet. Men det var egentlig ret rart at komme hjem, selvom vi altid føler at tiden flyver af sted når vi er i Jylland og altid godt kunne bruge en dag ekstra- Men det var nu alligevel dejligt at komme hjem, ikke mindst for Madeline, der bare var så glad for at være hjemme i trygge rammer. 🙂

Nu har vi det heldigvis bedre, og ser frem til en nytårsaften i familiens tegn, med masser af hygge 🙂

Lidt forsinket god jul herfra
Kamilla 🙂

Klatkager af havregrød

Herhjemme kan vi godt lide at få lidt forskelligt til morgenmad. Specielt når der er god tid, nyder jeg at lave noget varmt eller lunt. I hverdagen er det ofte havregryn med rosiner og mælk, som kommer på bordet. Men de dage, hvor tiden er til det lille ekstra, hygger vi gerne omkring morgenbordet.

Den anden morgen havde jeg en rest havregrød i køleskabet fra dagen før, og besluttede mig derfor for at lave klatkager. Det er ret nemt og hurtigt, og, afhængig af hvad der puttes ovenpå, sundt og godt for mavsen 😉

Ingredienser:
Havregrød af 1 1/2 dl havregryn
3 æg
1/2 tsk. vaniliepulver
1 tsk. bagepulver
Hvedemel (evt. groft/fuldkorn)
Mælk
Fedtstof til stegning.

Sådan gør du:
Pisk æggene let med vaniliepulver, og tilsæt derefter havregrøden og bagepulver. Når grøden er fordelt, tilsættes mel til det bliver en sej dej. Tilsæt mælk lidt af gangen, til dejen bliver lidt løsere og mere flydende, men stadig kan tages op med en spiseske.
Opvarm fedtstof og sæt klatter med en spiseske på panden. Panden skal ikke være alt for varm, da klatkagerne så kan blive brændt i kanten inden de er gennembagte og kan vendes. Jeg fik ca. 15 stk. ud af denne portion og det passede fint til 2 voksen og et barn.
Top dem med frugt, sirup, sukker eller hvad du selv synes er mega mums 😉

God fornøjelse
Kamilla 🙂

Strikket hårsløjfe

Jeg har lavet en hurtig og nem strikket hårsløjfe til Madeline, som matcher hendes jule-outfit 🙂 Den er sød og selv en (som mig) der ikke er vildt god til at strikke kan være med.

Jeg brugte uldgarn til str. 2 pinde, og der skal bare bruges en lille smule, så det er en nem måde at få brugt sit restgarn på.

Sådan gør du:
Slå 15 masker op og strik ret indtil det lille stykke måler 3,5 cm. Luk derefter af (ikke for stramt), og hæft enderne. Find en hårelastik som sløjfen kan sættes på, og klip et langt stykke garn, til af vikle rundt om hårelastikken og den lille strikkede rektangel. Snor herefter blot garnstykket stramt rundt om hårelastik og midten af det strikkede stykke til det ligner en sløjfe og sidder godt fast. Slå knuder på bagsiden af sløjfen og klip garnenderne af.

Bagsiden af sløjfen
Bagsiden af sløjfen

Voila et styks fin hårsløjfe er klar til brug 🙂

Cute lille sløjfe :)
Sød lille sløjfe 🙂

God fornøjelse
Kamilla 🙂

Madeline har fået en tidlig julegave

I lørdags holdte vi en slags jul med J’s forældre. En lækker julefrokost ude, og så hjem til os og hygge med julesnold, tændt juletræ og gavebytning. Det var en vildt hyggelig og dejlig dag, specielt for Madeline, som er helt pjattet med sin Farmor og Farfar. 🙂 Det er en rigtig fin måde at fejre julen med dem på, når vi nu ikke er sammen d. 24 i år.

Madeline fik også en af julegaverne fra J og jeg, da vi ikke kan have den med til Jylland og juleaften. Den var simpelthen for stor. Det var nemlig en løbecykel. En lyserød en af slagsen, da det var det damen have ønsket sig 😉 og hold op hvor var hun glad. Det var sjovt at se hende da hun åbnede, men det var endnu sjovere dagen efter, da hun var mere frisk og totalt klar på en tur udenfor.

Dog skulle vi lige en tur ud og købe en cykelhjelm først, for vi ville gerne have hende med ud og prøve, samt få lidt vejledning til sådan en. Denne måtte naturligvis også være pink, og skulle på med det samme. Så jeg køre fint rundt med hende i en indkøbsvogn mens hun havde den på, og det var med nød og næppe jeg fik den af hende, da vi skulle spise frokost bagefter 🙂 Ja så meget for hende der normalt er bange for nye ting, og specielt nogle der skal på hovedet. Dette gælder åbenbart ikke pink cykelhjelme 😉

Men det var jo bare super at hun var så ivrig. Derefter tog vi ud til hendes Moster og Onkel for en tur på cyklen, og jeg var lidt bange for at hun ville vælte en del. Det gjorde hun nemlig om aftenen da hun fik den og gav en prøvetur rundt i lejligheden. Men hun faldt da vist slet ikke….. måske en enkelt gang, men ellers gav hun den bare fuld gas, og der går da ikke mange dage før hun er det lille pink lyn 🙂

En meget lykkelig og stolt lille pige <3
En meget lykkelig og stolt lille pige <3
Der er fuldt fart på :)
Der er fuldt fart på 🙂

Så nu ved vi, hvad dagene mellem jul og nytår skal bruges på 😉

God aften
Kamilla 🙂

Sunde små pandekager

I dag fik Madeline lov til at bestemme menuen til morgenmad. Nogle gange er det nemmere at få hende til at spise, hvis hun selv har en finger med i spillet 😉 – specielt når hun er lidt sløj, og de sidste par dage har hun haft en lille smule feber og ondt i øret. Dog synes jeg at hun i disse juledage fyldes med søde sager, og det sunde er lidt begrænset. Det er også ok nogle dage, men jeg synes nu alligevel at morgenmaden skulle være forholdsvis sund i dag 😉 Derfor lavede jeg en omgang sunde pandekager, der opfyldte alles krav 🙂

Ingredienser:
4 æg
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker
1 spsk. flydende honning
fuldkornshvedemel
hvedemel
mælk
kokosolie

Sådan gør du:
Pisk æg med bagepulver, vaniliesukker og honning. Når honningen er opløst tilsætte fuldkornshvedemel og hvedemel i små mængder og piskes i til dejen er styk og sej. Jeg tog 2 spsk. fuldkornshvedemel og 1 spsk hvedemel af gangen og piskede i. Hvor meget du skal bruge afhænger lidt af æggenes størrelse og hvilken mel du bruger, men jeg vil sige ca. 8 -10 spsk. mel. Herefter tilsætte mælken lidt af gangen og piskes i dejen til den er tykflydende og kan hældes på panden fra en øse.
Panden varmes op og pandekagerne steges i kokosolie i små børnevenlige klatter. Jeg fik ca. 20 stk. ud af denne portion, men det afhænger af pandekagernes størrelse.

Små sunde pandkager - mums :)
Små sunde pandkager – mums 🙂

Vi toppede dem blandt andet med banan, æbletern og lidt flydende honning.

God fornøjelse og glædelig 4. advent
Kamilla 🙂