At være Mor

Det her med at være mor…. Det er det jeg føler mig allerbedst til… Den ene af de to ting jeg har drømt om siden jeg var en lille pige. Det eneste jeg altid har vidst med sikkerhed at jeg skulle være.

Nu er jeg det… drømmen er her… og jeg føler at det ofte falder mig nemt og naturligt. Endda endnu mere med 2 børn end 1.

På trods af træthed, kaos, virvar, larm og skrigende børn, så er jeg glad i det hele og ubeskriveligt lykkelig i min mor-rolle.

Det er dog også her jeg er allermest ulykkelig. For når jeg rammer forkert med de ting jeg gør… når jeg mister overblikket og roen… så fejler jeg… og det knuser mig lidt hver gang. Og når jeg ikke kan være der så meget som jeg ønsker for mine piger…. så gør det ondt i mit hjerte.

Mine fejltrin går ud over andre… går ud over de to små væsner jeg selv har sat ind i denne verden. Derfor vil jeg være perfekt som den mor jeg ønsker mine børn skal have… det er jeg ikke. Det ved jeg godt… men jeg stræber efter det, og gør mit absolut bedste. Forhåbentlig bliver det godt nok.

– Kamilla 🙂

At snige grønt i maden

Madeline er ikke meget for grønsager…. En enkelt gulerod ryger nogle gange ned, og ellers er det kun majs der duer hos hende.

Derfor forsøger jeg ofte at rive grønsager i maden, men hun kan dissekere enhver kødsovs eller lasagne på en utrolig måde, så alt det sunde ligger tilbage. 😉 Så jeg har måtte ty til andre metoder, for at få lidt af det gode i hende.

Noget der har virket godt, er at forklæde maden som noget lækkert og det som hun elsker at spise. For eksempel smoothies, frikadeller, boller, muffins eller pandekager. Hvis jeg derudover gør det lidt sjov og i børnehøjde, så kommer der ekstra meget indenbords. 🙂

Boller er nemme at fylde grønt i. Broccoli, spinat, gulerødder osv. kan nemt hakkes til ukendelighed og fyldes i en lækker dej. Bare stykkerene er små nok, så skal de nok blive spist her. Lidt det samme med frikadeller.

Det samme med en sød frugt smoothie. Grønsagsjuice eller frisk spinat er gode at skjule i en smoothie, specielt hvis der tilsættes en smule yoghurt som dæmper smagen af grønsager lidt.

Muffins kan laves sunde med honning i stedet for sukker, og med revede rodfrugter som en del af fyldet. Det er virkelig genialt, for barnet tror at det er lækkerier og en “treat” at få. 😉

Den anden dag lavede jeg grønne pandekager, som hun synes var vanvittigt sjovt. De var proppet med fint hakket spinat, og en smule frugtfarve, og hun spiste så mange at jeg ikke fik tal på det. I hvert fald flere end mig 🙂

Pandekagen vises frem ;-)
Pandekagen vises frem 😉

Grønne pandekager

Det er bare med at bruge fantasien og prøve sig frem, når det kommer til at snyde lidt grønt og sundt i de små 😉

Kram Kamilla

Bodyscrub DIY

Lidt forsinket skulle min mor, da også have en lille morsdags gave denne weekend, og til hende lavede jeg en bodyscrub med salt og lavendel. Jeg lavede en stor portion, så der også blev lidt til mig selv 😉

Ingredienser:
1 1/2 dl kokosolie (neutral)
3 dl groft salt
2 spsk lavendelolie

Sådan gør du:
Sørg for at kokosolien ikke er helt kold og fast, men har stuetemperatur. Så blandes det hele bare rigtig godt sammen, og kommes på glas. Derefter en tur i køleskabet for at blive lidt hårdt igen.

Lavendel bodyscrub

Det er meget nemt at gå til og man kan sagtens skifte duften ud med andre olier eller for eksempel citronsaft. Salt kan godt være lidt skrapt for huden, men råsukker eller hvidt sukker sagtens bruges i stedet.

God fornøjelse – Kamilla 🙂

Georgine – mit lille pus

Min søde lille baby er så glad og mild og rolig…. det meste af dagen. Men når vi kommer til kl. 17 så venter jeg bare.. venter på at hun skal blive så ulykkelig og utrøstelig og græde i flere timer.

Det er hårdt… ret hårdt for hende, mig, J og ikke mindst Madeline, som bliver ret påvirket af det. Især når jeg i hverdagene er alene med begge piger og det begynder lang tid inden, J kommer hjem.

Nogle dage starter det tidligt omkring kl. 17, for det meste er den tættere på kl. 18, og nogle gange kommer det senere på aftenen eller natten. Som regel tager det 3 timer før hun bliver rolig og kan falde i søvn. Andre dage er vi heldige at det kun tager 2.

Barnevognsture beroliger nogle gange
Barnevognsture beroliger nogle gange

Hvad der er galt…. det aner jeg ikke. Maven fungerer nu fint, og mens hun græder og skriger viser hun ikke tegn på at maven gør ondt, som at trække benene op under sig. Både læge og sundhedsplejerske har sagt at hun ser fin ud med ryg, nakke og hofter, så her tror jeg heller ikke problemet ligger. Jeg har prøvet at bære hende og slynge hende dagen lang, hvis det er tryghed hun mangler…. Grædeturen kommer alligevel.

Under grædeturen, vil hun for det meste intet spise eller drikke. Nogle gange når jeg at give hende en flaske inden det starter, men andre gange begynder det inden hendes sult melder sig. Jeg prøver til med maden, for at se om gråden stopper. Men hun nægter at tage imod den og skriger nærmest endnu mere. Det vil så sige at nogle dage spiser hun ikke fra ca. kl. 14 – 22, hvor jeg kan give hende en flaske mens hun sover.

At svøbe hende tæt og stramt, virker ofte positivt og hun slapper af.
At svøbe hende tæt og stramt, virker ofte positivt og hun slapper af.

Det er så frustrerende ikke at kunne hjælpe sit lille menneske til at holde op med at græde, og det skærer i mit hjerte hver aften for begge mine piger. Madeline bliver nemlig så frygtelig ked af det og helt stille.

Jeg selv som hendes mor, tror at det bunder i, at hun ikke kan rumme verdenen. At det er svært at være en baby, og tage alt ind og bearbejde det. Hun er en meget opmærksom, nysgerrig og bevidst baby. Hun var lynhurtig til at vende sig og slå til legetøj. Men midt i alt det gode ved at hun er en baby, der vil frem…. så tror jeg at det bliver for meget og hun ikke kan rumme mere, når vi kommer til eftermiddag og aften.

Hun elsker putte klude og sin nullerkanin :)
Hun elsker putte klude og sin nullerkanin 🙂

Om det er kolik… det ved jeg ikke. Ved bare at jeg er i vildrede om, hvad jeg skal gøre. Synes at kiropraktor og diverse behandlinger, er så voldsomt for en lille baby, og det har jeg egentlig ikke specielt meget lyst til. Måske det varer de 3 måneder, man siger kolik varer…. jeg tæller dagene til hun bliver så stor og hun forhåbentlig kan få lidt fred og ro på – mit lille pus <3

Kram fra en træt mig 🙂

Mors dag <3

I søndags var det mors dag, og efter jeg havde mindet J om det hver dag i en uge eller to, blev jeg da også forkælet 😉 Jeg var endda ret strid en dag, hvor for lidt søvn og skrigende børn fik overtaget, og min ikke så pæne side kom frem. Det vil jeg hermed undskylde for til min søde mand, som faktisk endte med at overraske mig. 🙂

Jeg blev vækket med et brev og et gavekort. Et fint brev som Madeline havde tegnet på, og hvor der stod at vi skulle ud og spise brunch på Blomsterbergs Cafe. Gavekortet var til et par nye sneakers, så jeg kan komme ud og gå lange ture med barnevognen over foråret og sommeren, og forhåbentlig smide nogle af alle de graviditetskilo.

De nye sneaks
De nye sneaks

Det var en dejlig og hyggelig dag, hvor vi også fik kørt en tur i det dejlige sommervejr. Men det bedste var næsten …. at begge piger opførte sig ret godt det meste af dagen, og vi kun havde et par hysteriske anfald undervejs 😉

Selvom det kan være hårdt, så føler jeg mig heldig, at få lov til at være mor for de to skønne piger <3

Håber også i andre mødre havde en dejlig dag 🙂
Kram Kamilla