Lille M i Gæstehus….

Madeline bliver passet i Gæstehus nogle dage i denne uge. Gæstehuset er vores alternative pasningsmulighed når dagplejemor er syg. Og i øjeblikket er hun sygemeldt på ubestemt tid – desværre.

Madeline har været hjemme hos mig i to uger (på nær en enkelt hyggedag hos sin Farmor), og det har da været super dejligt at være så meget sammen med hende. Hun er jo den bedste jeg ved 🙂 Men det har også været super hårdt faktisk. Ikke mindst fordi jeg er gravid og derfor har lidt mindre energi, og trænger til lidt flere pauser end normalt. Hun er jo sprængt fyldt af energi og det er bare gang i den hele tiden. Det vil sige at jeg har lidt svært ved at nå noget som helst. De huslige pligter f.eks. og så lige det der jobsøgning jeg også skal fokusere på. Jeg halter altså bare bagud. Det er også ok for en periode, men nu ved vi ikke lige, hvor længe det her varer. Altså hvor længe dagplejemoren er syg. Så derfor ville vi i denne uge prøve Gæstehuset af.

Sådan ser man åbenbart sød ud ;)
Sådan ser man åbenbart sød ud 😉

Vi har prøvet det tidligere, og det har Madeline bestemt ikke være glad for, så vi har i en lang periode holdt hende hjemme de enkelte dag, hvor dagplejemor har været syg eller haft fri. Det har jo været fint :). Men nu måtte vi altså give det en chance til – jeg har været ret forbeholden omkring det og forventet det værste. Synes simpelthen det har været en skrækkelig tanke at sende hende et sted hen, hvor hun ikke har lyst til at være.

Der er både nye voksne der skal passe hende, som hverken hun eller jeg kender godt. Der er nye omgivelser og legetøj, hvilket kan være lidt overvældende for Madeline, ligesom mange børn sammen. Det plejer hun ikke altid at have det så godt med. Så ja, jeg har ikke syntes det var så vildt fedt.

Men jeg kan altså heller ikke have hende hjemme hver dag på ubestemt tid, så vi har været nødt til at vænne hende til, at skulle være derhenne nogle dage om ugen. For at forberede hende lidt på det, har jeg brug nogle af de råd jeg fik på facebook fra mit seneste opslag. Jeg har snakket og forklaret om stedet osv en til to gange om dagen. Vi har set på billeder af pædagogerne, lokalerne og legetøjet, og i mandags så det ud til at virke. 🙂

Hun skulle lige bruge 2 min på at se stedet an, men så kunne jeg ellers bare smutte. I løbet af dagen havde hun kun lige sagt at hun savnede mig en enkelt gang, men ikke grædt eller være ked af det. dog var hun ret glad for at se mig 😉 Juhuuu jeg var så glad og lettet, og tænkte at det nok skulle gå fint det her. Hun har jo også savnet nogle andre børn at lege med. Det trængte hun til.

I går var en helt, helt anden sag. Hun ville ikke have jeg gik derfra, og jeg kunne høre hun græd da jeg gik ud af døren. Hold kæft hvor var det hårdt 🙁 – men jo længere tid jeg bliver hængende, jo værre bliver det for hende. Det ved jeg jo godt, men alligevel. De fortalte, at hun selvfølgelig var holdt op med at græde kort efter jeg var gået og hun lige havde fået sin sut lidt. Resten af dagen, var gået super fint igen, og hun gad egentlig ikke med mig hjem da jeg kom.

I dag ville hun ikke rigtig derhen, da vi skulle ud af døren, men som vi snakkede om alt det sjove hun skulle på vejen, gik det bedre, og hun hoppede glad op af trappen dertil for at vise dem alle sine seje solbriller. Alt fin, indtil jeg ville gå. Så kom de nedadvendte mundviger og gråden. ÆV…! En pædagog gik med ud, hvor jeg tog sko på og skulle gå. Madeline fik sin bamse og sut, og sagde fint farvel til mig, og gik med ind igen uden gråd. Ih jeg håber bare det så er gået godt resten af dagen igen.

Det er virkelig ikke fedt at gå fra sit grædende barn, og jeg har jo mest lyst til at tage hende med hjem igen. Men… hun er jo nødt til at vænne sig til at være der, og et nyt sted når hun lige om snart skal i børnehave. Det kræver vel indkøring ethvert nyt sted. Sådan her var det jo også da hun for snart lang tid siden startede i dagpleje.

Men det er bare hårdt at være mor i sådanne situationer…. æv æv og lidt ondt i hjertet. Tror jeg henter hende tidligt i dag….. igen 😉

– Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *