Chokolade muffins :)

I lørdags fejrede vi J’s fødselsdag, og et af hans ønsker til maden var chokolade muffins med hindbær frosting. Ih jeg blev lidt øv over det ønske 😉 – for jeg synes altid at mine chokolade muffins bliver så kedelige og tørre. Derfor kiggede jeg lidt rundt på nettet efter inspiration til en ny opskrift. Jeg fandt en som lød ret god, og tilpassede den til vores smag. Den virkede til at falde i god jord hos gæsterne, og ikke mindst var jeg selv meget tilfreds med resultatet 🙂

Naturligvis glemte jeg at få taget et billede af det færdige resultat. Men så er jeg jo bare nød til at bage dem igen snart, og få lagt et billede ind 😉 Ihh hvor uheldigt.

Ingredienser:
100g smør
2 store æg
250 g sukker
2,5 dl kærnemælk
300g hvedemel
80g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
150g mørk chokolade

Sådan gør du:
Ovnen varmes op til 200g. Start med at smelt smørret og stil det til side for at køle lidt af. Æg og sukker piskes hvide og luftige. Herefter tilsættes det smeltede smør og kærnemælken til æggemassen. Det piskes let sammen. Alle de tørre ingredienser (mel, kakao, bagepulver, natron, salt) blandes sammen og sies forsigtigt ned i æggemassen. Dette vendes roligt sammen med en dejskraber til det er en sammenhængende dej. Det bliver lidt fast og sej i det. Det mørke chokolade hakkes groft og vendes i dejen med dejskraberen.

Fordel dejen i muffins forme. Jeg fik 18 stk., men de hæver godt op så dejen kan sagtens strækkes til et par stykker mere. Specielt hvis du vælger at putte frosting på. (Hvilket faktisk slet ikke er nødvendigt). De skal bages i 17-20 min, men hold lidt øje med dem, da ovne er meget forskellige. Jeg gav mine ca. 18 min i gasovn.

Tips til ændringer:
Put evt. hvid chokolade eller nødder i dejen i stedet for den mørke chokolade. Det kunne helt sikkert også være lækkert. Har du kun små æg, så pisk et ekstra og brug 2 1/2 æg, for at dejen ikke bliver alt for tør og fast i det.

Som topping brugte jeg en enkelt smør-frosting, da J ikke bryder sig om smørreost. Jeg havde mere end rigeligt til de 18 muffins, så jeg skalere lidt end på opskriften her 🙂

Ingredienser:
200g rigtig smør (blødt)
400g flormelis
1/2 pk frosne hindbær

Sådan gør du:
Kog de frosne hindbær op med en lille smule vand, indtil de er møre og falder fra hinanden. Si hindbær mosen, så du undgår kerner. Smør og flormelis piskes godt og længe sammen. Tilsæt den afkølede hindbærsaft lidt af gangen til smørmassen. Smag til undervejs for at få den rette syrlighed. (Jeg brugte alt saften, da jeg gerne ville have den så syrlig som muligt.) Smørmassen bliver fint lyserød/pink 🙂
Det er bedst at sprøjte massen på de afkølede muffins med det sammen, da den nu er blød og medgørlig. Men den kan godt laves i forvejen. Så skal den bare tages ud af køleskabet i god tid inden du skal dekorere dine muffins 🙂

Tips til ændringer:
Du kan altid bruge saften fra andre bær og frugter til din smør-frosting. Tror jeg skal forsøge mig med passionsfrugt næstegang 😉

God fornøjelse
Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

En mening om “Chokolade muffins :)”

  1. Lyder lækkert min pige! Skam der intet foto er endnu. Havde fornøjelsen sammen med 4. C, at få chokolade muffins med chokolade-ganache sprøjtet ud som en “hunde høm-høm” forleden. Vi har bedt om opskriften – måske du skal have den. kh din mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *