Klatkager af havregrød

Herhjemme kan vi godt lide at få lidt forskelligt til morgenmad. Specielt når der er god tid, nyder jeg at lave noget varmt eller lunt. I hverdagen er det ofte havregryn med rosiner og mælk, som kommer på bordet. Men de dage, hvor tiden er til det lille ekstra, hygger vi gerne omkring morgenbordet.

Den anden morgen havde jeg en rest havregrød i køleskabet fra dagen før, og besluttede mig derfor for at lave klatkager. Det er ret nemt og hurtigt, og, afhængig af hvad der puttes ovenpå, sundt og godt for mavsen 😉

Ingredienser:
Havregrød af 1 1/2 dl havregryn
3 æg
1/2 tsk. vaniliepulver
1 tsk. bagepulver
Hvedemel (evt. groft/fuldkorn)
Mælk
Fedtstof til stegning.

Sådan gør du:
Pisk æggene let med vaniliepulver, og tilsæt derefter havregrøden og bagepulver. Når grøden er fordelt, tilsættes mel til det bliver en sej dej. Tilsæt mælk lidt af gangen, til dejen bliver lidt løsere og mere flydende, men stadig kan tages op med en spiseske.
Opvarm fedtstof og sæt klatter med en spiseske på panden. Panden skal ikke være alt for varm, da klatkagerne så kan blive brændt i kanten inden de er gennembagte og kan vendes. Jeg fik ca. 15 stk. ud af denne portion og det passede fint til 2 voksen og et barn.
Top dem med frugt, sirup, sukker eller hvad du selv synes er mega mums 😉

God fornøjelse
Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *