Æblekage med marcipan

I går bagte jeg en æblekage, fordi vi havde lidt æbler, der sang på sidste vers, samt en rest marcipan fra julen, som også trængte til at blive brugt. Den endte ud med at været ret lækker, med en god smag af marcipan, de let syrlige æbler og en smule kanel.

æblekage i fad

Ingredienser:
3 syrlige æbler (ca. 300g)
3 små æg
100g smør
100g sukker (jeg brugte økologisk råsukker)
150g marcipan
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
150g hvedemel

Sådan gør du:
Det stuetemperede smør skæres i tern og piskes sammen med sukkeret. Æggene tilsættes et af gangen og piskes godt ind i smørmassen. Herefter rives marcipanen groft og tilsættes dejen. Bland det godt og kom derefter bagepulver, kanel og mel i dejen. Æblerne skrælles, skæres i tern og vendes godt ind i dejen. Kom det i et lille ovnfast fad, som er beklædt med bagepapir eller smurt grundigt. Drys lidt sukker over toppen og bag ved 180g i ca. 40 min midten af ovnen, til overfladen er gylden og der ikke hænger dej fast i en kødnål.

Spis den evt. med creme fraiche, flødeskum eller is til. Den er lækker både lun og kold.

æblekage på skærebræt

Tips til ændringer:
Jeg bruger ikke særlig meget kanel i mine opskrifter, da jeg ikke er så god til store mængder. Derfor kan der sagtens tilsættes en tsk. mere. Der kan også bruges vanilje i stedet, eller dejen kan f.eks. smages til med appelsinsaft og skal. Ovenpå kan der også drysses med kanelsukker eller mandelstykker/flager i stedet.

God appetit
Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

3 meninger om “Æblekage med marcipan”

  1. Hvordan tror du den ville blive med mere marcipan og mindre sukker? Jeg kan godt lide den svampethed marcipanen giver, men den skal ikke blive for sød… Eller den helt perfekt sådan her? 🙂

    1. Marcipan smagen er faktisk ret dominerende her, så tror den ville blive for konfekt agtigt med mere i.
      Du kan nok godt reducere sukkeret, men så får du også en tørre kage. (Sukker gør jo en del for konsistent). Men lad være med at bruge hvidt sukker, som bare er sødt. Brug råsukker, eller andet, som giver smag til kagen og ikke kun sødme. 🙂
      Hvis du prøver dig frem men mindre sukker, ville jeg ændre lidt på fremgangsmåden tror jeg. Pisk først æg med sukker så der kommer luft i dejen. Tilsæt så marcipan, afkølet smeltet smør og derefter mel osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *