Frikadeller med grønkål

Vi kan godt lide grønkål herhjemme, og bruger det egentlig i ret mange forskellige retter – på pizza, i salater, i juice og smoothies for eksempel – men jeg synes alligevel nogle gange det kan være svært at få brugt det hele. Derfor har jeg fundet på at putte det i frikadeller, og det smager faktisk ret lækkert. Denne her version er lidt mild i smager og tilpasset en snart 3årig 😉 – men det kan sagtens gives mere gas på krydderier og større stykker løg og grønkål.

grønkåls deller

Ingredienser:
1 pk hakket svine/kalve kød
1 stort løg
2 fed hvidløg
100g grønkål
1 æg
lidt rugmel
salt og peber

Sådan gør du:
Hak løg, hvidløg og grønkål fint i en minihakker. Bland kød og æg i en skål, og tilsæt derefter det finthakkede grønkål, løg og hvidløg. Bland det rigtig godt sammen. Tilsæt en smule rugmel ad gangen indtil farsen bliver til en sammenhængende fast masse, dog ikke for tør. Smag til med salt og peber (steg evt. en lille klat af farsen og smag på den, hvis du ikke vil smage på den rå fars).
Frikadellerne steges ved ret lav varme, da de nemt kan blive sorte pga. grønkålen.

grønkåls delle

Tips til ændringer:
Løg og grønkål kan hakkes knap så fint, og det ville helt sikkert være lækkert med mere smæk på krydderier, som f.eks. lidt chili. Lidt feta eller andet ost, vil helt sikkert også være ret lækkert i.

God fornøjelse og appetit
Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *