Kanelsnegle

I går lavede jeg en god portion kanelsnegle, så der var end masse til fryseren og de kommende barselsgæster. Ud af denne opskrift bliver der ca. 30 snegle. Selve dejen kan sagtens bruges til andet bagværk eller bare boller.

Ingredienser til dejen:
25 g gær
3 dl mælk
75g smør
2 æg
4 spsk sukker
lidt salt
600 – 700g hvedemel

Sådan gør du:
Lun mælken med smørret. Det må ikke koge, men skal bare være varmt nok til at smørret smelter. Stil det til side for at køle lidt af. Smuldr gæren i skålen og tilsæt de to æg. Hæld mælk og smør i skålen og rør rundt til alt gær er opløst. Tilsæt herefter sukker og salt og sørg for det bliver opløst i væsken. (Nu kan du tilsætte smag til dejen, hvis du ønsker det. For eksempel kanel, kardemomme eller vanilje. Ca. 2 tsk. af krydderiet.) Tilsæt herefter mel 100g af gangen, indtil dejen er sammenhængende med stadig ret klistret, for under hævningen bliver den lidt mere tør. Hvis du tilsætter for meget mel, bliver dejen hurtig kedeligt og tør. Hellere en lidt for klisteret dej, som du kan tilsætte mere mel under udrulningen senere.
Dejen sættes til hævning et lunt sted i 2 timer, til den er hævet til mindst dobbelt størrelse.
Imens kan du lave remoncen.

Ingredienser til remoncen:
200g brun farin
150g blødt smør
3 tsk kanel (tilsæt evt. mere for en kraftigere kanelsmag)
evt. en smule mælk

Sådan gør du:
Bland brun farin med kanel i en skål, og skær smørret i mindre tern ned i skålen. Brug en håndmikser til at rører det godt sammen, der skal piskes et stykke tid til massen bliver helt samlet. Hvis den bliver for fast, kan der tilsættes en lille smule mælk, så den er nemmere at smøre ud på dejen senere.

Sådan laver du sneglene:
Jeg deler dejen op i 3 stykker, for at det er nemmere at arbejde med. De to første stykker ruller jeg tyndt ud til en rektangel (behøver ikke være så præcist), og smøre et godt lag af remoncen på (ca. en tredjedel af remoncen, men ingen gider jo en kanelsnegl, hvor der er sparret på fyldet 😉 – så heller fylde det på der er behov for).

Udrullet dej med remonce.
Udrullet dej med remonce.

Sørg for at smøre remoncen helt ud til alle kanter, og rul så dejen sammen og skær snegle i passende stykker. Mas dem lidt flade og sørg for at det yderste dej foldes lidt ind, så det holder på remoncen. Den sidste snip af dejen kan evt. foldes ind under sneglen, for at holde på fyldet i bunden, og så risikere du heller ikke at sneglen åbner sig for meget under bagningen.

Dejen rullet sammen og skåret ud i snegle.
Dejen rullet sammen og skåret ud i snegle.

De skal bages ved 200g i ca. 15 min, til de er gyldne ovenpå og remoncen bobler. Bagetid afhænger meget af dine snegles størrelse og tykkelse, så hold øje med dem.

Færdige kanelsnegle.
Færdige kanelsnegle.

Ved den sidste del af dejen vurdere jeg, hvor meget der er tilbage af remoncen og udruller så et passende stykke. Resten bliver evt. lavet til et par boller. I går brugte jeg kun det halve af den sidste del dej, for jeg havde ikke nok remonce tilbage, da dejen var hævet rigtig meget. Således fik jeg 6 boller ud af det også 🙂

Når sneglene er kølet af, kan der evt. pyntes med glasur, men jeg synes ikke de behøver det 😉

God bagelyst
– Kamilla 🙂

Forfatter: KamillaRilla

Blogboss ;-) Kamilla - Mig, Mor, Hustru, Datter, Søster. Bor på Nørrebro. Uddannet indenfor Informationsvidenskab og Kulturformidling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *